Artesans Formatgers

Coneix cadascun dels formatgers que venen a la fira. 

Mas Claperol - Jordi Domènech

Iogurts i formatges elaborats de manera artesanal, sense colorants, conservants, aromes ni llet en pols.

Formatges Gavarresa - Carles Bardia

Formatgeria petita, situada a Artés (Vall de la Gavarresa) i elaborem formatges de cabra i de vaca. Ho fem amb la il·lusió de crear un producte de qualitat, de proximitat i arrelat al territori.

Formatgeria Bauma - David

Formatge Bauma elabora formatges i derivats làctics de forma artesanal. Tots els formatges Bauma són elaborats personalment amb una quantitat limitada a les nostres possibilitats de control i producció. Entre els seus productes hi ha iogurt de llet de cabra, mató de llet de cabra, formatge fresc, formatge tendre de cabra, formatge cremós natural, amb all i julivert o amb pebre, formatge en oli verge d’oliva, formatge Garrotxa- Bauma, guanyador de la medalla d’or, formatge Carrat – Bauma, guanyador de la medalla de bronze.

Formatgeria Torrech - Montserrat Blanch

Montse i Nicanor. A l’any 2010 van iniciar el nostre camí per aconseguir tenir una formatgeria pròpia, i avui és la coneguda Formatgeria de Tòrrec. Cada dia cuidem les nostres cabres, recollim la llet, la processem i la destinem a diferents el·laboracions.    

Venen els seus productes a fires d’arreu de Catalunya, però també a diferents botigues d’Artesa de Segre i Granollers. També podeu trobar els nostres formatges al menú d’alguns bons restaurants catalans.     

Formatgeria Muntanyola

Artesans del formatge. Fa més de 30 anys que fan formatges artesans, fets a mà i sense pressa, amb llet de cabra, búfala, vaca i ovella de proximitat. Formatges d’intensa aroma, plens de sabor, textures i matisos.
La qualitat dels Formatges Muntanyola ha estat premiada en certàmens nacionals i internacionals. 

Formatges Veciana

Formatges Veciana és una explotació agrària especialitzada en l’elaboració de productes derivats de la llet de cabra. Com el seu nom indica, estan situats a Veciana, a la comarca de l’Anoia, i al capdavant hi trobem la Montserrat. Entre els seus productes podem trobar formatge fresc, mató, iogurts, formatge semicurat i formatge curat.

Formatges Montbrú

Després d’alguns anys fent moltes proves formatgeres amb llet de cabra, l’any 1989 en Pere i l’Imma decideixen constituir-se legalment com a formatgeria. Prenen el nom de Montbrú, fent referència a la masia que ha donat origen a la formatgeria. 

Sota aquesta nova marca elaboren i produeixen formatges frescos, matons, i semi-curats de cabra que venen Moià, a poblacions de les comarques veïnes i també a la ciutat de Barcelona. 

La formatgeria va creixent i arribem als 40 treballadors a l’obrador i als 40 ramaders, entre cabra, vaca, búfala i ovella, d’arreu del territori. Actualment, a Montbrú exportem els nostres productes a més de 20 països i comptem amb més de 25 tipologies de formatges, elaborats principalment amb llet de cabra i de búfala.

Ubach Formatgers

Són de Vic, Osona, i fan làctics des del 1939 tan bé com saben. Són làctics autèntics, artesanals i fets amb tot el “carinyo” del món i sobretot amb molta paciència. A cals Ubach van a buscar la millor llet de vaca, cabra i ovella per portar, a qualsevol lloc de catalunya, uns iogurts, flams, cremes, pastissos, matons o formatges de pistons! Esperem que us en llepeu els dits i repetiu.

Formatges Riudavets

Tenen una formatgeria artesana situada al mig de L’Esquirol, Collsacabra. En Roger Riudavets n’és el fundador i formatger.

Tota la llet que compren és de proximitat i la majoria són ramats de pastura.

Van iniciar aquest projecte a finals del 2015, però no ha estat fins al 2019 que s’han animat a construir el ser propi obrador. Veniu-lo a veure quan vulgueu! 

Molí de Ger

El Molí de Ger és una casa de pagès que com el topònim indica s’hi desenvolupà històricament l’activitat de moldre farina amb moles de pedra aprofitant la força hidràulica d’una derivació del riu Segre. Aquesta activitat sempre es combinà amb l’agricultura i la ramaderia i és aquesta última la que ha perviscut fins els nostres dies generació rera generació.

Actualment l’empresa familiar es centra en el sector de producció de llet bovina de la raça frisona. El fet de ser productors lleters propicia que s’elaborin productes a partir de llet directament de la pròpia explotació podent controlar així de primera mà la qualitat de la llet crua, en un entorn i un clima òptims per al desenvolupament de l’activitat formatgera.

Formatgeria La Xiquella

La Xiquella és una formatgeria artesanal ubicada a la Vall d’en Bas, a tocar de la via verda del carrilet (bicicarril) al seu pas per Sant Esteve d’en Bas. Elaborem formatges amb llet crua de vaca i ovella.

Formatges Camps

Formatges Camps és una empresa jove i emprenedora, creada pels fills d’una familia amb tradició agrícola durant diverses generacions.

L’any 2000 vam prendre l’iniciativa d’elaborar formatges artesans amb la millor qualitat possible, respectant les tradicions i el medi ambient.

Els nostres productes són de producció totalment artesana, seguint totes les mesures sanitàries, i posant tots els mitjans humans per fer formatges de primera qualitat.

La llet prové de la selecció de cabres de raça murcià-granadina, d’ovelles de raça asaf i vaques frisones, amb una alimentació molt acurada i equilibrada.

Formatgeria Cal Cantaré

Formatgeria Cal Cantaré està situada al bell mig del casc antic de Santpedor.

Cal Cantaré és una masia pairal de poble on s’ha restaurat la seva part del celler per fer-hi la formatgeria. Les caves de maduració dels formatges estan situades a les antigues tines de vi. Al mateix espai hi ha la botiga de venda directa.

Elaborem formatges de llet crua de cabra i ovella de ramats que pastures pel mateix entorn de Santpedor en el cas de l’ovella i els boscos de Castelladral en el cas del ramat de cabres.

Formatgeria Mas Rovira

Partint d’una llet d’alta qualitat provinent de pastures properes a la nostra formatgeria, elaborem els nostres formatges Mas Rovira artesanalment i amb compromís amb les nostres terres.

Formatges de llet de vaca, de cabra o d’ovella que no et deixaran indiferent.

Coneix la història de la nostra formatgeria Mas Rovira, innovadora en el mercat català i guardonada internacionalment al llarg dels anys.

Formatges Mas El Garet

Tot va començar el 1999, amb les primeres 100 cabres, quan a Catalunya ningú apostava per la llet de cabra. Amb el canvi de mil·lenni va néixer el primer cabrit i la idea de poder crear formatges amb la llet de les nostres cabres.

El març de 2006, després de cursos i tastets va començar a quallar tot.
Les ganes de fer un formatge únic, artesà i de la nostra terra ens va fer tirar endavant un projecte que es va fer realitat el 29 d’abril de 2007, quan varem inaugurar la formatgeria.

La necessitat porta a l’enginy i quan al mercat s’especulava amb el preu del gra, vam veure que podíem ser autosuficients i tancar el cercle de producció. Així ho vàrem fer i des de llavors, cultivem la terra per fer-hi créixer els farratges, cereals i lleguminoses amb les que alimentem les nostres cabres.

Formatgeria Tiraval

Formatges elaborats sempre amb la millor llet, per això treballem amb ramats de proximitat i així garantir proveir-nos de llet fresca cada dia i de tota confiança. 

El Molí de la Llavina

Masia de llarga tradició familiar des del 1497 ubicada a Centelles. El molí fariner és l’eix vertebrador de la casa, construïda en diverses parts al llarg dels seus segles d’història. Produïm formatge artesà des de fa més de 35 anys en el nostre negoci familiar.

Formatgeria Roura Soler

La Formatgeria Roura Soler va iniciar el seu funcionament als anys 90, quan la família Roura-Soler que tenia una explotació de vaca bruna, va voler donar un valor afegit al negoci de la llet. Fins el 2005 la llet procedia de la masia familiar però a partir d’aleshores la comencen a comprar a un ramader del poble, a Sant Pau de Segúries.

L’objectiu és que la llet sigui de la terra on s’elabora i que el formatge tingui el sabor del territori i de les seves pastures. Per això els nostres formatges també són el signe d’identitat d’una comarca, El Ripollès, cosa que ens diferencia dels altres. 

La Vinyeta

La Vinyeta és una explotació de vinyes i oliveres al cor de l’Empordà. Iniciada el 2002 per dos joves emprenedors, en Josep i la Marta, avui en dia complementa el cultiu de la terra amb el bestiar i amb l’elaboració de formatges.

Des de 2019 tenen un petit ramat propi d’ovelles que pastura les seves vinyes ecològiques durant els mesos d’hivern. D’aquesta manera controlen les herbes de la vinya, adoben els camps i els proveeixen d’una petita producció de llet que complementen amb la compra de llet de ramats de proximitat.

Actualment produeixen formatges d’ovella però també de cabra i de vaca que complementen amb molts altres productes d’elaboració pròpia com el vi, l’oli, la mel i els ous. 

Gastroteca

L’elaboració de formatge artesà és una activitat d’alta implicació amb el territori: la protecció del  paisatge i la biodiversitat, la recuperació i dinamització del món rural, el manteniment de ramats o la preservació d’un patrimoni cultural i ancestral entorn a la llet i el formatge… tots són valors que podem associar a l’activitat formatgera.

A Catalunya gaudim d’un extensa i potent xarxa de formatgeries artesanes arreu del territori, on s’elaboren excel·lents i diferenciats formatges que han situat el formatge català a les millors lleixes i botigues del país i del món.

La Petita Ànima

Som l’Anna i el Mateu i formem LA PETITA ÀNIMA, una formatgeria que va néixer a finals del 2022.
Som de Vacarisses i utilitzem les instal.lacions làctiques compartides situades a Alpens (Lluçanès) per poder elaborar els nostres productes làctis.
Utilitzem la llet d’una petita granja que porten dos germans, on cada dia munyen unes 50 vaques frisones.
La nostra producció és petita i actualment elaborem 3 tipus de formatge diferents i iogurt natural amb bífidus.
Tenim moltes ganes de que tastis els nostres productes, així que t’esperem als mercats i fires per coneixe’ns i xerrar una mica!

Camins del Nord

Camins del Nord és molt més que una formatgeria artesana. Ens trobem a Sant Sadurní d’Anoia, al cor del Penedès, on som pioners en l’elaboració de formatges. Utilitzem llet crua d’ovella i de vaca, procedent de la nostra comarca, permetent-nos controlar cada aspecte de la producció i oferir productes únics, deliciosos i de la més alta qualitat.

El nostre procés d’elaboració totalment manual ens permet cuidar cada detall i garantir la tipicitat i la personalitat dels nostres formatges. A Camins del Nord creiem que la tradició i la innovació poden anar de la mà. Per això, ens esforcem per oferir productes de proximitat que siguin fidels a les nostres arrels i, alhora, sorprenents per al paladar.

Formatges de Pallars

Som una formatgeria de nova creació situats al centre de la Conca de Tremp, a Pallars Jussà.

Elaborem una petita producció de formatge de vaca i ovella amb llets dels nostres ramaders més propers. La formatgeria vertebra els diferents projectes agroalimentàris que portem a terme en la nostra masía.

Formatges Can Pujol

Can Pujol va néixer de la il·lusió d’una persona, Josep. El fet d’haver crescut en una casa rural el va marcar profundament, volent viure, en, i de camp.

Formatges Can Pujol va començar la seva activitat el 1980 en una formatgeria molt petita. Els primers formatges que vam elaborar eren de consum immediat: Formatges frescos, mató, quallada i vam anar ampliant a mesura que el mercat cada vegada es trobava més receptiu als nostres elaborats.

A Principis de l’any 1990 ens vam traslladar a un altre lloc una mica més ampli, al qual vam estar durant set anys. Va ser llavors quan va sorgir la idea de fer un formatge madurat. Ens vam posar certs condicionants, entre els quals haurien d’estar la màxima qualitat i l’originalitat. 

Formatgeria del Montseny

La Formatgeria del Montseny és al Parc Natural del Montseny i encara que fa molts anys que es dediquen a la ramaderia, l’elaboració de formatges és una tasca relativament nova.

Disposen d’un ramat propi de cabres alpines amb una alimentació que està basada en la pastura i que a més, es complementa amb una aportació d’ordi. Sistema d’alimentació semi extensiu. En aquest hàbitat les cabres que pasturen lliurement, disposen d’una extraordinària varietat de flors i herbes, que donen a la seva llet un gust únic, i que al seu torn es transfereix al formatge. 

Mas l'Arbreda - Aubreda

Volem recuperar la vida a Mas L’Arbreda. Aprofitem tot el que la finca ens brinda per transformar-ho amb productes alimentaris artesanals.

Busquem les sinergies entre l’agricultura i la ramaderia per buscar un model més sostenible. L’Aubreda Formatgeria és una peça més d’aquest ecosistema rural, on busquem donar valor a la llet de proximitat per elaborar uns formatges únics i arrelats al territori.

Formatgeria Can Ponsa

L’ empresa Can Ponsa és una empresa familiar que va iniciar la seva activitat l’ any 1996 com una empresa artesana ubicada en el municipi de Tagamanent (Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera).

Des del seu inici ha centrat la seva producció en l’ elaboració de productes artesans de qualitat derivats de la llet de vaca: flam d’ou i flam de mató, formatge fresc, mató i pastís de formatge.